Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά(ΦΩΤΟ)

«Να κάνουν τη σκέψη τους απόφαση και πράξη και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!» Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε σε όλους όσους σκέφτονται για πρώτη φορά να ψηφίσουν ΚΚΕ, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου 13 Μάη, στην προεκλογική συγκέντρωση της Λιβαδειάς, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας, η Λιάνα Καραβασίλη γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς και Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, καθώς κι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λαμπρινή Γερονικολού στη Λιβαδειά, Γιώργος Μπούτσικος-Αλιάρτου Θεσπιέων.

Το παρόν έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Βοιωτίας Πέτρος Αρκουμάνης, Λουκάς Γκικόπουλος & Νατάσα Τάτση, οι οποίοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις όλων των κομμάτων. «Βάζουμε τα δυνατά μας για να εκλέξουμε κομμουνιστή βουλευτή στη Βοιωτία! Μπορούμε να τα καταφέρουμε, η τρίτη έδρα του νομού να έρθει στο ΚΚΕ!», τόνισαν.

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, που αναδεικνύονται μέσα από την προεκλογική δραστηριότητα και πρόσθεσε: «Δεν το λέμε αυτό για να εφησυχάσουμε, για να κόψουμε ταχύτητα. Το λέμε για να ανεβάσουμε ταχύτητες. Το λέμε λοιπόν για να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο στις μέρες που απομένουν και να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και μαχητικότητα αυτή τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα. Για να αχρηστεύσουμε τις παγίδες και τα εμπόδια που στήνουν μπροστά στο λαό μας, τα επιτελεία του συστήματος».

Αναφερόμενη στην πείρα που αποκόμισε ο εργαζόμενος λαός, όλα τα τελευταία χρόνια, από την πολιτική των αστικών κομμάτων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι ξέρουν, πως όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλουν μπροστά στην “ανάπτυξη”, αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη γίνεται πάνω στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και στην εκμετάλλευσή τους. Περισσότερους από 400 νόμους πέρασε η ΝΔ. Όλοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του κεφαλαίου. Και επειδή όπως η ΝΔ έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με σημαία τα κέρδη του κεφαλαίου πορεύτηκαν, από αυτούς τους 400 νόμους ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70%». Ξεκαθάρισε πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει την επομένη των εκλογών, θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική γιατί «υποτάσσεται στους αμείλικτους νόμους του καπιταλισμού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». «Δείτε τα προεκλογικά τους προγράμματα, για τις 50 και τις 100 μέρες. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι».

Μιλώντας για το ταμείο ανάκαμψης τόνισε πως «δεν είναι ζεστό χρήμα που έρχεται για το λαό. Είναι λεφτά που τα έχει πληρώσει ο λαός και τελικά θα καταλήξουν στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου. Και εμείς θα πληρώνουμε συνέχεια με προαπαιτούμενα, δηλαδή με νέους αντιλαϊκούς νόμους». Μεταξύ άλλων στάθηκε και στις εξελίξεις στην παιδεία, λέγοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν με τη μεζούρα των κερδών του κεφαλαίου. «Η ΝΔ συνέχισε την πορεία παραπέρα ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων διαμορφώνοντας τελικά ένα εξοντωτικό σχολείο για τα παιδιά μας. Τώρα προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι την επόμενη μέρα που θα βγω κυβέρνηση, θα καταργήσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Παίζει με την αγωνία χιλιάδων παιδιών που ετοιμάζονται αυτές τις μέρες να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Παίζει με την αγωνία των γονιών τους που δίνουν ολόκληρους μισθούς για να καταφέρουν να δουν το παιδί τους να περνάει στο πανεπιστήμιο. Όμως αυτός ο κόσμος που νιώθει τις ίδιες αγωνίες με μας πρέπει να σκεφτεί ότι αυτό το σχολείο που έχουν διαμορφώσει και οι δύο παίρνει κάτω από τη βάση» υπογράμμισε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο σύνθημα της αλλαγής με το οποίο εμφανίζονται Τσίπρας και Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι «πολιτική αλλαγή δεν είναι να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος. Πολιτική αλλαγή σημαίνει να τελειώνουμε με το κράτος των καπιταλιστών. Πολιτική αλλαγή σημαίνει να φύγουμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου, να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα παραγωγής, να σχεδιάσουμε την κοινωνία μας, την οικονομία μας για να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. Σημαίνει να αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα, τη μεγάλη βιομηχανία, το έμπειρο εργατικό δυναμικό, τους ικανούς επιστήμονες. Και σε όσους λένε ότι αυτά που λέμε είναι μακρινά, τους λέμε: Ελάτε δίπλα μας να τα φέρουμε πιο κοντά, μπορούμε. Γιατί ο Σοσιαλισμός αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα».

Σχετικά